PALVELEVA SUOMALAINEN TAPETTIKAUPPA

Tapetti - tuhansien mahdollisuuksien materiaali

 

Tapetti on sisustusmateriaali, joka panostukseen nähden tekee isoimmat muutokset tilaan. Koti on paikka, joka kertoo siitä, kuka sinä olet ja mistä sinä pidät. Sen ei tarvitse viestiä siitä, mikä on trendikästä, ei pyrkiä miellyttämään muita tai helpottamaan mahdollista myyntiä.

Tapetilla on pitkä historia. Se on ollut osa ihmisten asuinympäristöä jo satoja vuosia. Sanan tapetti tulee kreikankielen sanasta tapes, joka tarkoittaa mattoa tai seinävaatetta. Tapetit olivatkin alkujaan kankaisia ; valmistettu kankaasta, nahasta, ruo’osta ja sittemmin paperista. Tapettia on käytetty tilan elävöittämiseen ja koristamiseen, mutta myös lämmöneristeenä ja kaikua vähentämässä. Vain varakkailla oli mahdollisuus käyttää tapettia, mutta onneksi tapettia on nykyään tarjolla eri hintakategorioissa ja kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet nauttia sen kotia elävöittävästä vaikutuksesta.

Tapetin valinnassa kannattaa ensisijaisesti lähteä kuosista, väristä ja tunnelmasta. Suuri vai pieni kuvio, retro, moderni vai perinteinen, kukkaa, ruutua vai raitaa. Kaikissa tapettityypeissä on erittäin runsas valikoima, jossa vaihtelevat paitsi kuviot ja värit, myös pinnan rakenne eli tekstuuri, mattamaisuus ja kiiltävyys. Tapetin, kuten maalinkin, valinnassa on vaikeutena pienen mallipalan kuvitteleminen suurena pintana. Etenkin kuvion näkeminen jatkuvana, suurena alana voi tuntua hankalalta. Monet tapettivalmistajat ovat kehittäneet avuksi tapettivalitsimen, jonka avulla mallihuoneeseen voi ”tapetoida” haluamansa kuosin ja havaita helposti, minkälainen vaikutelma siitä suurella pinnalla syntyy. Vaikkei kyseiseltä valmistajalta löytyisikään aivan sitä oikeaa tapettia, erityyppisten kuosien testaaminen voi olla suureksi hyödyksi valintaa tehdessä.

Tapetilla on tapana vahvistaa seinällä väriään. Sävy syvenee 10-15 prosenttia, mikä kannattaa ottaa huomioon pientä mallipalaa arvioidessa. Tapettivalintaan ei kuitenkaan kannata suhtautua liian varoen, sillä oman tyylin löydyttyä rohkeampi kuosi antaa sisustukselle paljon. Turvalliseen valintaan kyllästyy todennäköisemmin kuin mieluisaan kuosiin tai väriin, vaikka se olisikin rohkeampi.

Tapetti on monien mahdollisuuksien materiaali.  Ole avoin ja valitse vapaasti; ei tapettivalintaa kannata ottaa liian vakavasti tai miettiä liian pitkällä tähtäimellä. Nykypäivän tapetit irtoavat seinästä helposti, ne ovat helppoja itse asentaa ja niitä voi vaihtaa tunnelman mukaan.  Jopa yhden rullan panostuksella tilassa puhaltavat uudet tuulet! Kokeile rohkeasti ja kysy neuvoa – Tapettitaivas-palvelupisteet ja me täällä taivaalla palvelemme Sinua kaikissa tapetointiin liittyvissä kysymyksissä!

Ole ylpeästi tapettifani !  Vain autotallit maalataan kokonaan, kodeissa pitää olla mukana myös tapettia. Rullaa seinälle unelmiesi värit ja kuosit. Yllätyt, kuinka helppoa se on.

Heittäydy, uskalla ja anna ideoille siivet – tervetuloa Tapettitaivaaseen!

Ota yhteyttä

X