PALVELEVA SUOMALAINEN TAPETTIKAUPPA

9 asiaa tapetin puolesta

 1. Helppo onnistua. Tapetit ovat kehittyneet. Pelot repeilevistä tapeteista ja kupruilevista lopputuloksista voi unohtaa, kun noudattaa helppoja ohjeita ja käyttää oikeaa kiinnitysainetta. Onnistuneen       lopputuloksen tapetoinnissa varmistaa paitsi huolellinen työ myös se, että seinäpinnat ovat puhtaat ja tapetoinnille soveltuvat. Vanhan tapetin poistoon löytyy laaduista riippuen monia hyviä vinkkejä ja     työmenetelmiä. Näistä kannattaa aina kysyä neuvoa asiantuntevilta tapettikauppiailta. Monet tapetit soveltuvat tapetointialustaksi myös sellaisenaan, jos ne ovat kunnolla kiinni alustassaan.

 2. Vaihda, jos haluat. Tapettia ei tarvitse valita kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Materiaalinen parannuttua työ on entistä helpompaa. Tapetin voikin hyvin vaihtaa, vaikka se on vielä ehjä eikä siihen ole     edes piirretty. Kodin ilme uudistuu huomattavasti. Muista, että voit tapetoida vain yhdenkin tehosteseinän.

 3. Hinta on kohtuullinen. Tapetti ei välttämättä ole maalia kalliimpi vaihtoehto. Tapetteja on toki hyvin monen hintaisia, mutta usein kysymys on kuitenkin useiden vuosien investoinnistakodin   näkyvimmille pinnoille. Silloin on tärkeää, että tapetti on ennen kaikkea omaan silmään sopiva.

 4. Älä lannistu valikoiman edessä. Jos valinta tuntuu vaikealta, käytä hyväksesi netissä tapahtuvaa esivalintaa ja tuotesuodatusta. Voi myös käyttää Tapettitaivas liikkeiden  asiantuntevan   henkilökunnan apua. Jokaista tapettimallistoa tai tapettikirjaa ei tarvitse selata, kun tiedät, minkä tyyppistä tapettia etsit.

 5. Tapetti voi antaa anteeksi. Tapetoitavan pinnan tulisi aina olla sileä ja puhdas, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Mikäli kuitenkin olet epävarma pienten epätasaisuuksien suhteen, valitse   mieluummin kirjava- ja mattapintainen vinyyli, -kuitu tai paperitapetti. Epätasaisilla pinnoilla kannattaa välttää sileitä ja kiiltäväpintaisia tapetteja.

 6. Suorita esivalinta internetissä. Muista tapetointistudioiden tarjoama apu. Miltä suuri kuvio tai voimakas väri näyttää isolla pinnalla? Hukkuuko pienempi kuvio tasaiseksi taustaksi? Mitä värit saavat   tilassa aikaan? Kokeile ja tunnustele vaikutelmia Tapettitaivaan virtuaalihuoneissa.

 7. Kuitutapetilla työ helpottuu entisestään. Pelkäätkö vielä epäonnistuvasi tapetoinnissa? Helpota työtäsi hankkimalla mittansa pitävä kuitutapetti, jolloin voit levittää liisterin suoraan seinään. Tapetti   kiinnitetään seinään vaikkasuoraan rullasta ja alaosa leikataan sopivan mittaiseksi. Monien tunnettujen tapettivalmistajien uudet mallistot ovat kuitutapettia ja myös klassikoista valmistetaan kuituversioita.   Tapetointipöytääkään et välttämättätarvitse - tosin tarvittaessa saat sellaisen edullisesti pahvisena.

 8. Koristeet sopivat kuviollekin. On myytti, että kuviotapetti ei kaipaa tauluja. Mikäli et ole tiukan minimalismin ystävä, voit rauhallisin mielin sovittaa taulusi ja koriste-esineesi myöskuviotapetoidulle   seinäpinnalle. Myös klisee, että vaaleille pinnoille sopii enemmän värejä ja esineitä, on aikansa elänyt totuus.

 9. Noudata ohjeita. Hanki selkeät työohjeet ja noudata niitä. Muista valita oikea kiinnitysaine tarvittaessa asiantuntijan avustuksella.

Ota yhteyttä

X