PALVELEVA SUOMALAINEN TAPETTIKAUPPA

Kuitutapetti ; non-woven, easy-up, quick-up, smartpaper

Kuitutapetti tuli markkinoille 2000-luvulla ja on sittemmin vakiinnuttanut asemansa. Pääosa nykytapettimallistoista painetaan kuitumateriaalille.

Kuitutapetti on suosittu tapettityyppi, joka ei kastuessaan veny, eikä kuivuessaan kutistu. Siksi se voidaan kiinnittää siten, että liisteri levitetään suoraan seinään eikä välttämättä tapetin taustaan. Tapetointi ei nykylaaduilla ole vaikeaa, mutta kuitutapetti on tehnyt siitä vieläkin yksinkertaisempaa. Tapetointityön suorittaja ei tarvitse tapetointipöytää, koska tapettivuodat katkotaan suoraan seinällä. Myös kuviokohdisteisissa malleissa.

Kuitumateriaali on pääosin selluloosapohjainen, johon on lisätty polyester-säikeitä mittapitävyyden aikaansaamiseksi. Tästä syystä materiaali ei kostuessaan veny, eikä kuivuessaan kutistu. Kuitutapetti voidaan myös tapetoida perinteiseen tapaan levittämällä liisteri tapetin taakse ilman erillistä vettymisaikaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kuitutapeteille niitä on  esim. Nowo, Non-wowen, Quickup, EasyUp, Surestrip, SmartPaper, Rolleri . Näistä selviää tapetin pohjamateriaali kuiduksi, ei välttämättä niiden pintamateriaali, joka voi olla kuitua, vinyyliä tai paperia.

Tapetointi kuitutapetilla on helppoa ja mukavaa puuhaa. Seuraa seuraavia askelmerkkejä ja nauti kättesi töiden jäljistä.

1.Kun olet tarkistanut, että kuitutapetit ovat samaa erää ja kunnoltaan priimaa ja että seinä on puhdas ja pölytön, olet valmis aloittamaan. Olet irrottanut valokatkaisijat ja teipannut ne umpeen, jotta liisteriä ei valu sähköihin.  

2.Sinulla on liisteriä, tela/pensseli liisteröintiä varten, tapetointilasta, terävä tapettiveitsi, sakset, linjatyökalu ja kostea puhdas rätti/sieni. Olet siis valmis muuttamaan tilan ilmeen.

3.Aloita tekemällä vatupassin avulla suora viiva ensimmäisen vuodan leveyden verran irti nurkasta. Näin saat ensimmäisen vuodan suoraan ja loppu menee helpommin.

4.Levitä kuitutapettiliisteriä/-liimaa seinälle. Voit levittää liisteriä 2-3 vuodan leveydelle kerrallaan. Mikäli olet jättänyt vanhat hyvin alustassaan olevat sileät ( ei vinyylipintaa ) tapetit alle, levitä liisteriä vain yhden vuodan leveydelle kerrallaan. Muista saumojen kohtien ja ylä- ja alareunojen huolellinen liisteröinti – älä jätä kuivia paikkoja.

5.Nosta vuota ylös seinälle ja aseta puskusaumaan edellisen vuodan kanssa. Huomioi kuvion kohdistuminen. Voit asettaa tapetin uudelleen, kunnes vuota on täydellisesti puskussa ja kuviossa ilman tuskaista pakottomista. Mikäli kuvio on iso ja ylös jää kuviosovituksesta pitkä pätkä tapettia, lyhennä vuotaa , jotta sitä on helpompi työstää.

6.Tasoita seinään tapettilastalla ylhäältä alas ja keskeltä sivulle menevin vedoin.

7.Leikkaa ala -ja yläreunat puhtaaksi käyttäen apunasi linjatyökalua.

8.Pyyhi liimatahrat jokaisen vuodan jälkeen koko vuodan laajuudelta kostealla, puhtaalla sienellä / rätillä. Vältä hankaamista. 

   

 

Ota yhteyttä

X