PALVELEVA SUOMALAINEN TAPETTIKAUPPA

Vinyylitapetti - kulutusta kestävää pintaa

Vinyylitapetit ovat pitäneet vuosikymmenten saatossa puolensa ja jopa kasvattaneet suosiotaan käytettävyytensä ja helpon asennuksen myötä. Kulutusta ja pesunkestoa vaativien pintojen peitoksi vinyylitapetti on oiva vaihtoehto. Vinyylitapetti tarkoittaa joko paperi- tai kuitupohjalle painettua tapettia, jonka pinnalla on muovikalvo. Tämä vinyylikalvo voi olla sileä tai usein rosotettu tekstuuripinta.

Tekstuuripinta mahdollistaa erilaisten pinnan muodot ja uusimmat vinyylitapetit ovatkin itsessään kuin brodeerattua kangasta. Myös tyylitapeteissa suositaan vinyylipintaa, sillä sitä voidaan eri tekniikoin rosottaa ja saada aikaan näyttäviä pintaefektejä. Myös yksiväristen tapettiseinien materiaalina vinyylitapetti on suosittua. Vinyylitapetteja löytyy sekä matta- että kiiltäväpintaisina.

Vinyylitapetin asennusmenetelmän ratkaisee siis pohjamateriaali. Mikäli pohja on paperia, vuodat leikataan valmiiksi, liisteröidään tapetin takapintaan ja vetytetään. Vinyylitapettien vetytysaika on perinteisiä paperitapetteja pidempi, min. 7 minuuttia. Paperitaustaisten vinyylitapettien kohdalla reunojen riittävä ja tarkka liisteröinti on erityisen tarkkaa. Mikäli vinyylitapetin tausta on kuitumateriaalia, liima/liisteri levitetään suoraan seinälle ja kuviot / vuodat leikataan suoraan seinälle oikeisiin mittoihinsa.

Vinyylitapetti on pohjan epätasaisuudelle muita tapettilaatuja armollisempi. Sen tekstuuri ja vahvempi laatu peittää pienet rosot hienosti. Vinyylitapetit ovat usein poistettaessa ns. palstautuvia eli ylimmäinen vinyylikerros irtoaa ja pohjamateriaali jää seinään. Vinyylitapetin päälle ei uutta tapettia kannata asentaa ilman että sen poistaa seinältä joko osin ( palstautuva )  tai kokonaan. Vinyylitapetin kiinnityksessä tarvitaan usein hieman voimakkaampaa liimaa / liisteriä. Kysy neuvoja meiltä tai palvelevalta Tapettitaivas-myyntipisteeltä.

Vinyylitapetit voivat siis olla paperipohjaisia, mutta kuidun yleistyttyä pohjamateriaalina usein on kuitu. Vinyylitapetti on tiiviimpi seinäpinnoite, mutta sekään ei muodosta seinään kosteussulkua, sillä vinyylitapetti hengittää aina ainakin saumoistaan. 

 

Ota yhteyttä

X